Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Lac99 #3963 üzenetére

    Igazából van egyszerűbb megoldás is, valóban. :)
    Ezt nézd meg: [link]. Itt az a lényeg, hogy a bal oldali ablakban megadhatsz felhasználóneveket enterekkel elválasztva, amiknek jogosultságot adsz, jobb oldalt meg a hozzájuk tartozó jelszavakat, szintén enterekkel elválasztva, a megfelelő sorhoz a megfelelő jelszó tartozik.
    A következő mezőben meg kell adni HELYESEN a gyökérkönyvtárhoz viszonyítva a korlátozandó könyvtár elérési útját (fontos, hogy helyesen add meg, különben nem fog működni, vagy mindig hibát kapsz - asszem ilyenkor rossz működés esetén 500 Internal Server Error hibát szokott kapni az ember [gazember :D]). A "File names to protect" mezőben opcionálisan megadhatsz egyes fájlokat, amiket védeni szeretnél, de ezt nem kell kitölteni, ha az egész könyvtárat védeni akarod, hogy mindenhez jelszóval lehessen hozzáférni, és ha jól értem, nálad épp ez kell.

    Ezután amikor a submit gombra kattintasz, ez legenerálja neked a megfelelő szöveget, amit a fájlodba kell pakolni, úgy, ahogy írja is, pl. legyen az egyes fájlok neve .htaccess, illetve .htpasswd, aztán ezeket pakold bele a könyvtáradba, amit megadtál.
    Az a jó ebben, hogy "titkosítva" tárolod így a jelszavakat, de fájlban, nem adatbázisban.
    Nagyon könnyű, de működő megoldás.
    Kérdezz, ha valahol elakadtál! :K

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák