Új hozzászólás Aktív témák

  • FTomi94

    csendes tag

    Sziasztok!
    Találkozott már valaki a következő Windows XP-s problémával? Kb. egy héttel ezelőtt csinált ilyet először, én a Windows Update frissítéseihez tudnám kötni. Nem full automatikusra van állítva a frissítés a gépemen, hanem úgy, hogy választhassak a telepítendő frissítések közül.
    Szóval, megjelenik lent a tálcán a sárga felkiáltójeles ikon, rákattintok, és (IE6-os frissítést leszámítva) telepítem a frissítéseket (ez úgy de. 11 felé lehetett). Kéri az újraindítást a telepítés végén, mondom oké. Csakhogy az újraindítást követően furcsán lassan töltődik be a vírusirtóm (NOD32 4.2), nem jelenik meg a wifi ikonja a tálcán, és nem indul el egy csomó program. Pl. indítanám a Chrome-ot, vár egy kicsit, aztán eltűnik a mutató mellől a homokóra, de nem történik semmi. Meg akartam nézni az eszközkezelőben, hogy látja-e a wifi adaptert, de az eszközkezelőt se hajlandó megnyitni. Vírusirtó nem talált semmit. Próbáltam egy rendszer-visszaállítást, de azt se tudta megnyitni. Újraindítottam a gépet (ez se ment magától, resetelni kellett), és csökkentett módban visszaállítottam a rendszert az aznap délelőtt 11 órai állapotba. Rögtön ment minden rajta.
    A biztonság kedvéért ezután feltettem a Malwarebytes-t, és azzal is átnézettem a gépet. Ez talált két 'Security Hijack'-et, valamilyen NOD32-höz kapcsolódó registry-bejegyzésekben. Letöröltettem ezeket, és használtam tovább a gépet, minden fennakadás nélkül. Kb. egy óra múlva megint dobja a rendelkezésre álló frissítéseket (persze, hiszen visszaállítottam a frissítés időpontja elé), most mindent feltettem, amit ajánlott (7-8 db lehetett, többsége biztonsági frissítés). Újraindítás után megint nem hajlandó normálisan működni! Visszaállítottam megint csökkentett módból, és hagytam a frissítéseket a következő egy hétre.
    Egy hete gond nélkül működik a gépem, mondom akkor csak nincsen rajta vírus, ma megpróbáltam megint a frissítéseket. Újraindítás után megint nem megy normálisan... Most ott tartok, hogy visszaállítottam megint, normálisan megy, frissítések megint rendelkezésre állnak, még egyszer végignézettem a vírusirtókkal mindent, nem talált egyik se fertőzést. Ja, csökkentett módban a rendszer-visszaállítás a frissítés időpontjához a Software Distribution Service 3.0 bejegyzést fűzi, ha ez segít valamit. A hiba első jelentkezése előtti napokban-hetekben néhány mp3-fájlon kívül semmit nem töltöttem le, és nem is telepítettem új programot a gépre.

Új hozzászólás Aktív témák