Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    Sziasztok!

    Az Otthoni hálózat és internet megosztás topicban már felvetettem a kérdésem, de ott nem kaptam választ a kérdéseimre, így itt is szerencsét próbálok, végső soron a megvalósítás nem valahol a hálózaton, hanem konkrétan az XP-s gépen kell megtörténjen. Szóval:

    Adott egy XP SP3-as gép, amit a helyi hálón el kéne rejteni annyira, hogy a többi gép (XP, Win7, igazából bármi) ne fedezze fel a hálózat tallózása során. Korábban ezt Ubuntu-n a Firestarter segítségével szépen meg is valósítottam, de itt nem akar összejönni. Az, hogy pingre válaszol-e, nem lényeges, mint ahogy az sem, ha célzott megkereséssel fellelhető, egyébként is, ki állna neki vakon keresgélni a hálózaton olyan címeket, amik mögött tudomása szerint nincs semmi (átlag emberekre gondolok).

    A gép megosztását egy gépnek feltétlen el kell érnie, hogy a többi eléri-e lényegtelen, a ping úgyszintén, de a hálózat tallózásával max. egyetlen gép találhassa meg (neki sem fontos).

    Próbáltam letiltani a Windows saját tűzfalával is, az egyszerűség kedvéért most már nincs hozzáadva kivételként egyik gép sem, kivettem a pipát a "Fájl- és nyomtatómegosztás" és a "Hálózati diagnosztika a Windows XP rendszerhez" elől, még a Távsegítség és a Távoli asztal is ki van kapcsolva, bár ezeknek elvileg nem sok közük van hozzá. Érdekes, hogy a pingre már egyáltalán nem válaszol egyik gépről sem, de a hálózat tallózása megtalálja (Win 7-es gépeken). Találtam egy részletesebb biztonsági beállítást, amit a %systemRoot%\system32\gpedit.msc /s futtatásával lehet előcsalni, ott a Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal/Tartományon belüli profil, illetve a Szokásos profil alatt is letiltottam a következőt: "Windows tűzfal: Fájl és nyomtatómegosztási kivétel engedélyezése" Ez a magyarázat szerint még akkor is tiltja a az ehhez szükséges portokat, ha a tűzfalon engedélyezve lenne (de nincs).

    Mit tiltsak még le? Felraknék másik tűzfalat is, de a Kerio-val se jutottam többre, azt viszonylag ismerem, régen sokáig használtam. Vakon próbálkozni nincs kedvem, és elég nehézkes is, mert a Win megjegyzi a megtalált gépeket, és csak egy bizonyos idő után hajlandó elfelejteni. Erre is jó lenne valami trükk.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák