Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz brd #49653 üzenetére

    Értem, köszi a felvilágosítást. XP mindkét gépen van, ahol ilyen jelenséget volt alkalmam tesztelni. Sikerült olyan BOOTMGR-t is hagyni valamelyik vinyón, ami már nem jó, pedig anno kézzel címkéztem a neveket, tehát tuti saját. Ott viszont minden változott már, eredetileg IDE80boot+WD500+Samsung1TB volt, most SATA80boot+2x2TB Toshiba-Hitachi van, XP és Win7 meg még a 2010-es telepítés. Úgyhogy halvány emlékekből nehéz visszakövetni mit miért.

    De a W10 BCD konfigból nekem is pont ez jött le amit mondtál, hogy elvileg nem kéne egyáltalán zavarja az eszközsorszám.

    Eredeti posztolónak meg tényleg bocs, hogy benéztem az eszközsorszám dolgot elsőre, valahogy nem kapcsoltam össze a dolgokat.

    kb így van, ahogy brd írja

    optikai meg lemezmeghajtó kategória mindenképpen külön van számozva, azon belül pedig a vezérlő sorszáma, vezérlőn belül a port sorszáma dönt

    példa a saját gépemnél (G41M-ES2L):

    IDE0-1 az első két eszköz, ha van (most épp nincs), de régen ide pakolta a rendszerbetöltőt mivel nem húztam le...
    SATA0-1-2-3 a következő, jelenleg nekem a Lemez/Disk0-3 az a SATA port közvetlen (véletlen egybeesés) és a CD-ROM0 pedig a SATA3 port.
    A virtuális CD meg a CD-ROM1.

    Ha raknék be egy RAID kártyát, akkor az meg valószínűleg nem elé kerülne, hanem mögé a számokkal.

    Ennek megfelelően nálad az eltávolítható meghajtó lehet a magasabb lemezsorszámú, és ha egy lemezmeghajtó van a gépben egyébként, az meg a Disk0.

Új hozzászólás Aktív témák