Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Márton #49689 üzenetére

    Ha rejtett volt a kötet, akkor nyilván nem kapott automatikusan meghajtójelet nemhogy XP-nél, Windows 7-nél sem. De mondjuk ezt XP-vel is le lehetett volna csekkolni DiskPart alatt a detail volume paranccsal, amiről nem közöltél infót... Ha most a 7-es alatt sikerült megszüntetni a rejtett állapotot, akkor XP-nél is működni kellene az automatikus csatolásnak.

    Egyébként ez a WD egy gyárilag összeszerelt külső merevlemez, ami már eleve particionálva, illetve formázva van NTFS-re. A rajta lévő kötet gyárilag pedig nyilván nem rejtett, max. ha utólag a user állítja be annak. Aztán a macOS az NTFS fájlrendszert alapértelmezetten csak olvasni tudja, az írásához viszont terminál / külső program kell. Azt nem tudom ilyenkor az valamit belegányol-e, de normál esetben nem kellene. Az AF pedig egy dolog a mai merevlemezeknél, viszont azt elfelejtik egyesek, hogy USB-s csatlakozásnál már nem feltétlen a megszokott logikai / fizikai szektorméretek lesznek minden esetben.

    (#49692) Márton:
    Ha újraparticionáltad Windows 7 alatt, akkor eleve jó az alignálás, de pl. az ezen leírásban említett módon akár ellenőrizni is lehet. Amúgy meg elérhetők külső particionáló programok XP-re és akár azokkal is meg lehet oldani az újraparticionálást helyes partícióeltolással, vagy akár még utólag is. Nem muszáj csak ezért másik rendszert bebootolni pendrive-ról. Ami egyébként ennyi erővel lehet egy AOMEI WinPE változata is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák