Új hozzászólás Aktív témák

  • jodován

    tag

    Universal Repeater-ként van beüzemelve egy Edimax BR-6204WLg router. Egy ASUS router körzetét terjeszti ki. Hónapokon keresztül simán működött, vezetékkel és anélkül is osztotta a hálózatot 4-5 gépnek.
    Aztán egyszer csak nem.
    Bevizsgálás, nincs hiba.
    Próbálgattam, kérdezgettem.
    Arra jutottam, hogy ha jó ideig nincs piszkálva, és teljes reset-ről újrakonfigurálom, akkor megy egy ideig, aztán általában elmegy a web, a wlm. FTP és Gtalk kapcsolat valamivel tovább, tehát wifi jel van, csak internet hal meg.
    Olyan is előfordul, hogy wifin elérhető az internet, kábeles csatlakozáson, amivel beállítom a router-t, ott meg inter nyet.
    Az az ötlet jött, hogy talán valamelyik tűzfal, vagy a szolgáltató tiltja le a portokat.
    A szolgáltatósat nem igazán értem. Meg tudja azt csinálni, hogy csak a repeater-re csatolt gépeken vagy a repeateren tilt le portokat, látja azokat valamilyen cím alapján (ip, mac) az ASUS router (mármint amire a repeater módos Edimax kapcsolódik) mögött?
    Az ASUS tűzfala csinálhat talán valamit. De akkor miért nem csinálta hónapokon keresztül.
    Edimax-ban nem találtam tűzfal ki-be kapcsolást, csak valami DMZ-t ahol ip-t lehet megadni.
    Egy próbát megér az ASUS-ban letiltani a tűzfalat, de ugye akkor a többi gépet nem védi semmi, vagy mindegyiken egyenként kellene beállítani valami szoftvereset, vagy szólni, h bocsi, ne használjátok már 2 napig, hát ez elég lehetetlen.
    A szolgáltatót is meg lehet kérdezni log-oltak-e port tiltást nálunk, de mondom nekem furcsa, hogy ha az ASUS-ra csatlakozok közvetlenül akkor működik rendesen. Ha a repeater-re akkor egyszer csak meghal. Ja ha nem repeaterként, hanem sima kliensként állítom be az Edimaxot, és úgy csatlakozom az ASUS-hoz, akkor is vagy megy, vagy nem.

    Tudtok-e vajon ehhez szólni valamit? :) Köszi!

    sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?

Új hozzászólás Aktív témák