Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz akcsy #29078 üzenetére

    Vigyázni kell, az alapigazságokat nem szabad elfeledni

    Ilyenekre gondolok:
    Az a gyanus ami nem gyanus!
    Sötétben minden tehén hunyorog! :D

    Nem kell ezt a router feltörést misztifikálni, általában sokkal egyszerübb dolog van a háttérben, pl. az újratelepitéskor nincs jelszó, azaz nyilt a wifi, vagy egyszerüen megkérdezik a jelszót!
    Ha hiszed ha nem, de ez a legegyszerübb és leghatásosabb módszer.
    Pl igy, szomszéd magának van nete? Mert a mienk két napja rossz, állandóan jelszót kér a wifi... és a naiv emberek elmondják, hogy: -ja, nekünk is ez volt, de mióta a fiam azt a jelszót adta, hogy marhapenisz28, azóta minden jó...

    A wep titkositás sem védelem, nekem egyszer egy cégem új irodába költözött úgy, hogy nem volt bekötve se telefon, se internet. A telefont a régi helyről könnyű volt átirányitani egy mobilra, de a net miatt nagy bajba voltak. Az új irodaházban 1 nyilt wifi volt meg 1 wep titkositású. 5 perc után mindkettőre rá tudtak csatlakozni.. 1 hónap után alig tudtam rábeszélni őket, hogy kell saját net is mert azért igy nem az igazi.

    Ha volt bármiféle védelem, azaz nem titkositás nélkül volt a hálózatod (és tényleg feltörték), én biztos kideriteném, hogy melyik szomszéd aki rácsatlakozott (azaz hagynám még használni a netem továbbra is és figyelnék), meg bosszantanám, pl. kis random sebességkorlátozással, vagy egyszerüen átirányitanám a kéréseit egy transzparens proxyn keresztül valami jópofa oldalra, csak párat, pl google keresőt rá valami ratyi ask.com-ra, a levelezője helyett egy másik oldalra, pl gmail.com helyett mondjuk a yahoomail.com-ra, facebook helyett vissza az iwiwre, mert pár nap forgalomlog után egész szép profil alakul ki csak a dns lekéréseiből, és persze látod, hogy milyen weboldalakat, helyeket látogat..

    A kérdésedből gondolom, hogy neked önállóan nem sok esélyed van kideriteni, hogy melyik szomszéd használja. (talán a dhcp client listbe beirja a gép nevét, hátha abból kiderül). Adj neki egy rendes jelszót, titkositsd le a wifid, wpa2 jelszóval, és ne mond meg a jelszót a nejednek és a gyerekeidnek :).

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák