Új hozzászólás Aktív témák

  • spgabor

    aktív tag

    Sziasztok!

    AP vásárlásban szeretnék tanácsot kérni. Vásárlós topikot nem találtam, azért ide írok. Ha esetleg nem illik a témába, akkor bocsánat előre is.
    Szóval jelenleg van otthon egy Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN routerem 100Mbites nettel, családi házban. A router wifijével meg vagyok elégedve, mert a régi TP Link-hez és a T által adott modem/router kombónál lényegesen jobb a lefedettség. Még hátul a garázsban is van egy hangyányi jelerősség. Viszont csak 2,4GHz-es a wifim és szeretnék a nem túl távoli jövőben 5GHz-es hálózatot, mert egyre több a kompatibilis eszköz itthon. Az épület amúgy két szintes, jó vastag köztes beton födémmel. Ez a Mikrotiknek nem gond, bár 5GHz-nél valószínűleg már más a helyzet..
    Szóval eddig ezeket néztem:
    -Zyxel NWA1123-AC, cégben Zyxel NWA5123-AC típusok vannak, ebből egyet tesztre hazavittem. Ennek is jó a lefedettsége, ha jó helyre rakom, viszont kicsit fájt a fejem bekapcsolás után. Lehet beképzelem, de ha nem csökkentettem a antenna sugárzás mértékét, kicsit zavart.
    -Másik szimpatikus az Ubiquiti UAP AC LITE, ezt nem ismerem, de hallomásból és az olvasott tesztekből jónak tűnik.
    -Az utólsó, amit csak ma találtam, a MIKROTIK cAP ac erről még nem sokat olvastam, de a márkával amúgy meg vagyok elégedve.

    Ki melyiket használja? Milyen pozitív és negatív tapasztalatok vannak velük kapcsolatban? Van esetleg más alternatíva ezeken kívül, ami elkerülte a figyelmem? Gondolkodom még azon is, hogy a routerem eladom és veszek egy MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN típusút, ha látok valahol jó áron. Pénzben így nem sok a különbség, viszont van 5GHz wifi, már 10 db Gbit lan 5 helyett és a hardver is erősebb.

    Bocs, hogy hosszú lett.

    Köszönöm a válaszokat előre is!

    Üdv:
    spgabor

Új hozzászólás Aktív témák