Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz D-LAN|FuRioN #53315 üzenetére

    Az a), b) és c) pontok nagyjából valós adatokat tartalmaznak, némi kiegészítést igényelve (pl. a c-pontban említett sávrészen kötelező az eszköznek támogatnia a DFS-t az időjárási radarok zavarásának elkerülése okán).
    A d.) viszont több sebből vérzik: tudomásom és a rendelkezésre álló adatok ([link], [link], lásd utóbbi 22. oldalán) alapján ez a sávrész nem használható wifihez, csak kifejezetten kis teljesítményű és hatótávolságú eszközökhöz. Normálisabb - a helyi szabályozást követő - kültéri wifi-gyártmány esetén ki sem választhatóak ilyen csatornák. Olyanról meg nem hallottam, és hivatkozást sem találtam rá, hogy az engedélyezett EIRP bármilyen módon is kötve lenne az áthidalni kívánt távolsághoz (ez elég érdekesen hangzana).
    Mellesleg a 'kültéri' sávrészen megengedett 1 wattos (+30 dBm) EIRP bőven elegendő lehet 10 km feletti pont-pont összeköttetés létrehozásához. Ettől függetlenül van több olyan kültéri alkalmazásra gyártott wifi, amelyen az adóteljesítmény elég tág tartományban vezérelhető, mivel a tartozék antenna nyeresége (tükörmérettől függően) többféle is lehet, így bőven a megengedett EIRP-érték fölé is belőhető.

Új hozzászólás Aktív témák