Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz a2d2 #62130 üzenetére

    akkor nincs olyan kütyü ami egymagában megoldaná ezt az esetet hogy egyik antennán kommunikál az 50 méterre lévő házzsl másik antennán meg a melléképületben lévő eszközöket szolgálná ki? Mert szerintem igény volna rá.
    Amit te szeretnél az két eltérő működésű környezet kiszolgálása, egy távolsági irányított link kialakítása kliens módban és egy helyi kis terület minden irányú lefedése. Ehhez két külön álló rádiós egység kellene de a legtöbb általánosan elérhető eszközben csak egy van. A dual (vagy tri) band eszközökben igaz, hogy több van de azokhoz párosított antennák általában megosztottak így nem alkalmasak a fenti feladat ellátására.
    Kaphatóak olyan eszközök amelyek összelegózhatóak (pl MikroTik board-ok), szabadon dönthetsz, hogy milyen wifi adapter kerül beléjük és ahhoz milyen antennát párosítasz de ezek egyrészt árban és igényelt szaktudásban is jelentősen eltérnek a többi eszköztől, másrészt itt már a különböző feladatokra dedikált rádiós egységek állnak rendelkezésre.

    Akkor eddig két db olcsó openwrt-s router beszerzése a nyerő?
    Igen de nem kell feltétlenül OpenWRT-s eszköznek lenniük, vannak megfelelőek amelyek gyári firmware-rel is képesek az egyes feladatok ellátására.

    Tőlem az is mehet csak egyrészt ronda másrészt dupla áramfogyasztás, ...
    Miért is lenne ronda? Az áramfogyasztásba nem lehet belekötni.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák