Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz humigabi #62440 üzenetére

    Eddig csak egymagában van az AP, később tervezem bővíteni az eszközeimet TP-link vonalon. Pár switch és 1-2 további AP.
    Amihez tudtam viszonyítani:
    Ahová került előtte egy 1043ND router volt AP-nak berakva OpenWRT-vel, ami szépen tette a dolgát, de ugye az csak wifi4-es és több ac-s eszköz is van már itthon, így ezt cseréltem először.
    A családi, kertes házunk másik oldalán egy Asus RT-AC68U szolgál, ami már tud 5GHz-en is sugározni, de mostanában sokszor dobálja a klienseket és állandóan 5-ről 2,4-re dobja át. Szerintem már efelett is kezd az idő eljárni, még mindig támogatott router, de ez is már csak AP-ként üzemel. (A routing funkciókat egy dedikált PC látja el PFsense-el.)
    Az Asushoz képest jobb térerőt mértem az új AP környékén 5 GHz-en, sebességben hozzák az ac-s kliensek kb. ugyanazokat az értékeket, mint az Asus-szal, itt inkább a kliensek a limitáló tényezők.
    Fél nap után elégedett vagyok, eddig minden rendben az új AP-val. Hamarosan szerintem megy a háztól az Asus és jön még egy EAP610-es a helyére és akkor már tudok mesht csinálni a kettővel, mert most a sok SSID kicsit zavaró és a kliensek sem kezelik mindig jól (nem váltanak könnyen egyikről a másikra).

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák