Kettéválik az AMD, hol ne röptessünk drónt

Blogoló: Acer, Fujitsu

Az elmúlt hetek legérdekesebb Acer vonatkoztatású eseménye a Berlinben megrendezett IFA szórakoztatóelektronikai kiállítás volt, melyről az előző Heti Szemlében számoltunk be, ám a blogban azóta újabb blogbejegyzések születtek. Még az IFA előtt járt nálunk a középkategóriás Aspire V3 notebookcsalád egy egészen érdekes képviselője, aminek 15,6 hüvelykes kijelzője a mérethez illő, Full HD felbontást kapott, ráadásul IPS paneles. A központi egység az Intel ötödik generációs Core i processzorai közül kerül ki, a komoly képernyő meghajtásában pedig GeForce GT 940M segíti, ami a modern játékokkal is elbír.

Egy újabb vetítőt is megvizsgáltunk alaposabban, ezúttal az installációs/prezentációs sorozatból a P5327W-t vettük górcső alá, ami ugyan nem Full HD-s, de 4000 ANSI Lumen fényáramával a tárgyalók, osztálytermek ideális segítője lehet, ráadásul kategóriájához képest az ára sem annyira vészes.


[+]

Utolsó jelentkezésünk óta négy bejegyzéssel bővült a Fujitsu blog, sok érdekes termékkel foglalkoztunk. Például különleges STYLISTIC tabletekkel, melyek között akad 13,3  hüvelykes, Core i7 processzoros óriás is, de akár a kisebb, atomos modellek is komplett irodává varázsolhatóak a sokféle kiegészítő segítségével.

Bemutattunk két érdekes monitort is, mert hát milyen számítógépgyártó lenne a Fujitsu, ha nem kínálna kijelzőket is? A P27T-7 UHD elég komoly darab, nagy, 27 hüvelykes, 4K felbontású, fejlett állványú, rengeteg ki- és bemenete van. Az E22 Touch különlegessége, hogy érintésérzékeny, ennek megfelelően speciális állványt készítettek hozzá, amivel majdnem vízszintesre dönthető.

Beviteli eszközöket is kínál a Fujitsu, ezekből két készletet néztünk meg: az egyszerűbb LX390-et és a komolyabb LX901-et. Mindkettőhöz karcsú billentyűzet tartozik, amit a halk, de mégis komfortos gépeléshez igazítottak. Hogy ne keljen kábellel bajlódni, vezeték nélküliek. Az LX390 alapszintű csomag, kicsit egere és klaviatúrája is csak a legszükségesebbeket tudja, az LX901-et viszont ellátták rengeteg extra gombbal, a hozzá tartozó egér is sokkal komolyabb.

Vékony kliensekkel is foglalkoztunk, melyek elsősorban vállalati környezetben népszerűek, éppen ezért kevesen gondolnák, hogy Intel helyett AMD platform hajtja őket. A frissített, mobil eszközökbe szánt Steppe Eagle SoC APU-ról van szó, ami az AMD Platform Security Processor révén a komoly biztonsági elvárásoknak is megfelel. Az új chipre háromféle Fujitsu FUTRO vékony kliens épül: az egyszerű S520, a komolyabb S720 és az akár különálló grafikus kártyával is felszerelhető S920.

Daywalker, rudi, -szp-