Kütyük reinkarnációja

A régebbi, lecserélt eszközök újrahasznosításának lehetőségeit vettük sorra. Újra csatasorba állhatnak, csak egy kis kreativitás kell hozzá.

 Beépíthetjük egy rendszerbe

Egy régi kamera sem kell, hogy feltétlenül nyűg legyen, felhasználható saját készítésű megfigyelőrendszerhez. Erre a célra készült szoftver például az iSpy, mely lokális hálózaton ingyenesen használható tetszőleges számú kamerával. Tud mindent, amit a profik (motorvezérlés, hangfelvétel, mozgásérzékelés, timeline, riasztások), de távfelügyelettel már fizetős, igaz, nem drága. Szóba jöhet még az egy kamerával és kis felbontással még ingyenes Sighthound is. Egyes routerek és NAS modellekhez kapcsolva egy USB-s webkamera használható drága IP-kamerák helyett, házi megfigyelőállomáshoz.


[+]

Leghamarabb az androidos okostelefonok avulnak el, a gyakran megjelenő új operációs rendszer verziókhoz egyszer csak nem biztosít támogatást a gyártó és ott állunk egy kütyüvel, melyen nem megy egy normális böngésző sem. A másik eset, mikor ugyan a támogatás megvan, ám a modern alkalmazások erőforrás-éhségét már nem képes kielégíteni a régi készülék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Az 1984-es Macintosh új életre kel

    Az egyik leghasznosabb irodai munkát bízták rá. Olyasmit, amivel a mai napig tökéletesen meg tud birkózni.

  • A Viber is bevezette a végponti titkosítást

    Számos újdonsággal, köztük teljes end-to-end titkosítással, rejtett csevegéssel és távoli törlési funkcióval érkezik a Viber üzenetküldő alkalmazás új, 6.0-ás verziója.

  • A WISP áttörést hoz, pont mint a kristály-detektoros rádió

    Az amerikai egyetem kutatólaborjában olyan, áramforrásnak rádióhullámokat használó eszközt mutattak be, ami elsőként a fitnesz karkötők piacát reformálhatja meg.