Siemens-mobilok: a jóképű és a sportos

Mi van belül?

Az első bekapcsolásra nem történt semmi, csak egyszínű világos kijelző fogadott, se kép se hang. A második próbálkozásomat viszont már siker koronázta, és egy jópofa animáció után életre is kelt a telefon.

A vezérlőgomb megnyomása után a jól ismert kilencikonos főmenüben találjuk magunkat.

A testre szabhatóság jegyében az ikonokat könnyedén átállíthatjuk listaszerű nézetre, sőt a funkcióbillentyűkhöz rendelt szolgáltatásokat is megváltoztathatjuk.

A beépített tizenhat megabájtos memória többre is képes lenne, a telefonkönyv bejegyzéseinek számát mégis ezerben maximálták – aligha fogják sokan maradéktalanul kitölteni. Csak hab a tortán, hogy egy-egy név után még tizenhét további adat – többek között faxszám, postacím, e-mail cím, különböző telefonszámok, a név tulajdonosának fényképe – tárolására van lehetőségünk.

Nincs olyan üzenetforma, amiben a készülék ne brillírozna, legyen szó akár SMS-ről, MMS-ről vagy EMS-ről. A szöveges üzeneteink maximálisan 760 karakterből állhatnak, ezek írása közben segítségünkre lehet a magyar nyelvű prediktív szótár. Lehetőségünk van saját aláírás készítésére is, melyet a készülék minden SMS után megjelenít. Multimédiás üzeneteinknél pedig a szövegen kívül hangot, videót, fényképet, animációt és grafikát is felhasználhatunk. A CXV65 rendelkezik e-mail klienssel, minek következtében az elektronikus levél küldése és fogadása sem probléma, sőt fájlok csatolására is lehetőség van.

Teljes értékű naptár segít ügyes-bajos teendőink rendezésében, mindezt napi, heti, és havi nézet segítségével teszi.

Kapunk pluszként egy feladat- és jegyzetlistát, és természetesen itt vannak az elmaradhatatlan funkciók is: az ébresztőóra, a számológép, a valutaváltó, a diktafon, a stopper és a visszaszámláló.

Kamera, Java és a kapcsolódási pontok

A beépített fényképezőgép felbontása 640 x 480 pixel, ezzel már elég jó minőségű képek készíthetők. A joy segítségével zoomolhatunk – digitálisan és legfeljebb ötszörösen – és a fehéregyensúlyt is beállíthatjuk. Ezenkívül használhatunk önkioldót és egy nagyon hasznos képmanipulátort, a Photoeditor 2.1 verzióját.

A kameramódból a bal oldali funkciógomb megnyomásával egyszerűen átléphetünk a videó módba. Tizenöt másodperces hangos felvételeket készíthetünk.

Talán már említeni sem kellene, hogy a készülék támogatja a Java platformot, ennek ékes bizonyítékaként négy játékot is kapunk alapból. Sajnos a játékok indulására sokat kell várni, és ez a lassúság az egész telefonra jellemző volt.

A CXV65 támogatja a WAP2.0-át és a GPRS internetet, ezeket class 10 osztályú modem segítségével teszi. A számítógépünkhöz adatkábel és infra segítségével csatlakoztathatjuk, sajnos Bluetooth nincs benne, ezt csak az elit “S” csapat tagjai kapják. A háromsávos készülékünket egy 750 mAh-s lítium-ion akkumulátor táplálja, amely a tesztelés során jól bírta energiával, körülbelül három napig.

Ami tetszett:

  • külső megjelenés
  • kijelző
  • kamera

Ami nem tetszett:

  • sűrű billentyűzet
  • lassú szoftver
  • Bluetooth hiánya

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia 3220: háváj, dizsi, napfény

    A Nokia trendi divattelefonja jó néhány sokkoló formai megoldással lepi meg a vásárlót.

  • Sharp GX25: a kis okos

    Megérkezett a fantasztikus kijelzővel szerelt GX30 kistestvére. Olcsó húsnak nem feltétlenül híg a leve.

  • Nokia 3100, a diákteló

    A színes, villogó, belépő szintű készüléket a fiatalok igényeihez szabta a Nokia.

  • Sony Ericsson F500i

    A színes kijelzős, VGA-felbontású kamerával felszerelt készülék szakít a gyártóra jellemző szögletes formákkal.

Előzmények