Siemens-mobilok: a jóképű és a sportos

Siemens CXV65

A Siemens alighanem tudja, hogyan kell motiválni a fejlesztőket, az utóbbi időben ugyanis sorra jelennek meg a német gyártó új modelljei; alig győzzük kapkodni a fejünket a sok új típus – M65,C65, CF62, CX65 stb. – hallatán. E jeles társaságból ezúttal a CX65 vodafone-os adaptációját, a CXV65-öt és a sportos életmód kedvelőit megcélzó M65-öt vesszük górcső alá.

Siemens CXV65

Aki találkozott vele, annak bizonyára szemet szúrt a kijelző nem mindennapos mérete. Bevallom, mi is elégedettek voltunk az impozáns megjelenítővel, amely 65 000 színnel és 132 x 176-os felbontással szolgál. A display mérete azonban ezúttal is kompromisszumokra kényszerítette a tervezőket: a billentyűzet apró és sűrűn sorjázó gombokból áll. Ez csak azért meglepő, mert a CX65-nél már sikerült megtalálni az egyensúlyt.

A billentyűzet érdekessége a vezérlő joy alatt elhelyezett és a fényképezésért felelős gyorsgomb, melynek megnyomásával közvetlenül aktiválható a fénykép- vagy a videókészítés. A klaviatúra gombjai és vezérlőelemei jó minőségű, fémes hatású műanyagból készültek, és szép ívelt a kidolgozásuk.

Tesztalanyunkra világosszürke betétes, aranyozott – mégsem ízléstelen – ruha került. Az előlapon a kijelző és a hangszóró között nem a gyártó emblémáját találjuk – mint a CX65-nél – hanem egy Vodafone-logó virít ott pirosan. Reméljük, hasonlóra nem vetemedik a másik két hazai mobilszolgáltató. A telefon jobb oldalán láthatjuk az infraportot, a hátlapján pedig egy VGA-felbontású kamerát, a hozzátartozó önarckép-tükörrel.



A tükör talán túl nagyra nőtt, az átmérője nagyobb, mint a kamera tokkal, vonóval. A telefon felső két sarkán egy-egy világító ledet rejtettek el, ezzel is elősegítve a különböző események jelzését. Az említett apró hibák a ellenére a Siemens készüléke külsőleg jó anyagokból készült, impozáns darab. Méreteit tekintve (108 x 46 x 18 mm) ugyan nem szállhat ringbe a legkisebb telefon címéért, de ebből nem származik semmi hátránya.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia 3220: háváj, dizsi, napfény

    A Nokia trendi divattelefonja jó néhány sokkoló formai megoldással lepi meg a vásárlót.

  • Sharp GX25: a kis okos

    Megérkezett a fantasztikus kijelzővel szerelt GX30 kistestvére. Olcsó húsnak nem feltétlenül híg a leve.

  • Nokia 3100, a diákteló

    A színes, villogó, belépő szintű készüléket a fiatalok igényeihez szabta a Nokia.

  • Sony Ericsson F500i

    A színes kijelzős, VGA-felbontású kamerával felszerelt készülék szakít a gyártóra jellemző szögletes formákkal.

Előzmények