Este 3D-s adást nézhetnek a UPC előfizetői

A Chello Central Europe által működtetett SPORT1 november 29-én egy budapesti moziban 3D-ben közvetíti az El Clásicót, a Barcelona–Real Madrid labdarúgó-mérkőzését. A meccs 3D-jele Barcelonából műholdas kapcsolaton keresztül jut el a magyar közönséghez, és a térhatású közvetítés a bemutatóval egy időben a UPC Magyarország teljes kábelhálózatán, a SPORT1 csatorna minden nézője számára külön kérés nélkül, díjmentesen elérhető lesz – közölték a cégek.

A közvetítés az első olyan 3D-s élő adás, amelyet a nagyközönség is láthat. A UPC HD csomagjának előfizetői a szolgáltató által biztosított médiaboxon keresztül, a SPORT1 szokásos műsora mellett, a 40. programhelyen láthatják a mérkőzést 3D-képes tévékészülékeken. A többi előfizető pedig egy kábeltuneres 3D-tévékészüléket közvetlenül a koaxiális kábelhálózathoz csatlakoztatva, azt automatikus hangolással beállítva tekintheti meg a közvetítést.

A UPC idén májusban már demonstrálta, hogy készen áll a 3D-adások elindítására. Akkor – egy sajtóbemutató keretében – a szolgáltató meglévő kábelhálózata és forgalomban lévő HDTV-médiaboxa segítségével valósított meg tesztjellegű 3D-televíziós műsortovábbítást. A 3D-televíziózáshoz azonban egyelőre még hiányzik a tartalom.

A sportcsatorna szerint a ma esti esemény a hazai 3D-s tévéközvetítések kezdetét jelenti. „Nagyon büszkék vagyunk, hogy Magyarországon a SPORT TV-nek sikerül először bevezetni ezt a precedens nélküli újdonságot, amely mérföldkő a hazai futballszerető közönség számára. Reméljük, hogy a SPORT TV által közvetített egyéb sportesemények, mint például a magyar és spanyol bajnokság vagy a Superbowl is hamarosan elérhetőek lesznek 3D-ben” – mondta Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények