A Canoné a tintasugarasok piaca

Az elmúlt évben folyamatosan nőtt a Canon tintasugaras nyomtatóinak piaci részesedése, az utolsó negyedév értékesítési adatainak összegzése alapján pedig a többségében Pixma márkájú készülékek a térség több országában is a dobogó első helyén végeztek. Az IDC adatai szerint a negyedik negyedévben a Canon nyomtatói Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban is a legkeresettebbek voltak a tintasugaras kategóriában.

Az elmúlt év utolsó három hónapjában a Magyarországon értékesített több mint 62 000 tintasugaras készülék közül 22 869 viselte a Canon emblémáját, ezzel a japán világcég 36 százalékos részesedést ért el. Ugyanebben az időszakban a Csehországban eladott közel 60 000 tintasugaras nyomtató 45 százaléka volt Canon gyártmányú (ez 26 560 készüléket jelent), Lengyelországban pedig a 136 659 értékesített tintasugaras nyomtatóból 56 972-t szállított a Canon – a lengyel leányvállalat ezzel 42 százalékos részesedést mondhat magáénak A készülékek döntő többsége már a 2004 júniusában megjelent Pixma család modellje volt.

Mindhárom országban a HP végzett a második helyen, a harmadik és negyedik helyen pedig felváltva osztoztak az Epson és a Lexmark készülékei – állítja a Canon közleménye.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények