A Microsoft fizet a keresője használatáért


Forrás: batellemedia.com

Steve Ballmer a Stanfordon tartott előadásában is utalt rá, s a Microsoft pénteken hivatalosan is megerősítette azt a korábbi értesülést, hogy fizetni fognak azoknak vállalati ügyfeleknek, akik alkalmazottaiktól a Live Search használatát követelik meg.

A Microsoft Windows Live projektjének szóvivője, Whitney Burk közleményben adott arról tájékoztatást, hogy a szoftvercég kísérleti jelleggel elindít egy programot, melynek keretében azon vállalati ügyfeleket, akik a Live Search használata mellett döntenek, különféle szolgáltatásokkal és képzésekkel kívánják támogatni. A Microsoft Service Credits for Web Search elnevezésű kezdeményezés résztvevői ingyenes szolgáltatásokat kaphatnak vagy a gyűjtött krediteket beválthatják egyéb termékekre, képzésekre. A csatlakozók a bejelentkezéskor 25 ezer dollárnyi, plusz számítógépenként és évenként, a szolgáltatás használatának gyakoriságától függően 2–10 dollárnyi kreditet kapnak. John Batelle szakíró szerint a dolog akár működhet is, ám könnyen visszafelé sülhet el, hiszen nagy ellenállást válthat ki azokon a munkahelyeken, ahol az eddigi gyakorlattal ellentétben ezek után főnöki utasításra kell majd böngészőt, illetve keresőoldalt váltani.


Forrás: batellemedia.com

A Microsoft tavaly már megpróbálkozott hasonló akcióval, amikor a felhasználókat ajándékokkal igyekeztek keresőoldalukra csábítani. De ez nem vezetett sikerre, ezért is indíthatták ezt az új akciót, hiszen a keresők piacát a Nielsen/NetRatings felmérése szerint abszolút módon uralja a Google (több mint 50%), utána a Yahoo következik (közel 24%), s ugyanitt a Microsoft csak 8 százalékot ér el.

Azóta történt

Előzmények