Felforgatja vagy felszabadítja a médiát az AI?

A német Axel Springer szerint az utóbbi, de közben arról is szó esett, hogy rengeteg állás feleslegessé válik.

A német Axel Springer és egy igazgatója a napokban beszélt arról, hogy az AI felszabadítja majd az újságírókat, így azok több időt tölthetnek a beszámolóik írásával – napokkal korábban azonban arra is figyelmeztettek, hogy a technológia rengeteg állást tesz feleslegessé.

Samir Fadlallah információs igazgató szerint a hírszolgálatok számára az AI új utakat és szabadságot kínál, az újságírók hatalmas munkát adhatnak át, és koncentrálhatnak időt és energiát az alap feladataikra.


[+]

A cég konstruktív módon kezelné a technológia kihívásait, de már 2024-től kizárólag digitális formában működtetné a népszerű Bildet. Az AI miatt számos állás feleslegessé válik, és bár pontos számokat nem közöltek, a szivárgások szerint pár száz dolgozót küldhetnek el.

A vállalat a törvényi kihívásokra, adatkezelésre és a fogyasztóknak kínált lehetőségekre koncentrál, nagy jövőt lát a generatív AI és a testreszabott anyagok világában. A bevételeket növelnék, a költségeket csökkentenék, a nyomtatott újságokat pedig felszámolnák. Az Axel Springer több mint 40 országban működik, több mint 18 ezer embert foglalkoztatva.

Azóta történt

Előzmények