A Samsung pereli az iPhone 5-öt is

A Samsung betartotta korábbi ígéretét, és tegnap bejelentették, hogy korábban benyújtott keresetüket kiegészítették, és azon Apple-készülékek listáját, melyeknél szerintük az amerikaiak jogsértést követtek el, kibővítették a nemrég megjelent iPhone-nal. A dél-koreai gyártó közleménye szerint az Apple a legújabb okostelefon kialakításánál nyolc esetben használt fel jogosulatlanul a Samsung által kifejlesztett megoldásokat: ezek közül hat valamilyen kezelési technológiát tartalmaz, kettő pedig a gyors vezeték nélküli adatátvitel (LTE) szabadalmi portfóliójába tartozik.

Habár – különösen az LTE esetében – ebben a perben már sokkal inkább a Samsungnak van esélye nyerni, a dolognak van némi szépséghibája, ugyanis az iPhone-ok mellett az iPadet és az iPod Touchot is érintő per a mai ipari viszonyok közepette szinte beláthatatlan távolságban van még: a tárgyalás várhatóan 2014-ben lesz. Így visszamenőleg esetleg lehet kártérítést kérni, ám a tényleges kereskedelmi folyamatokat lényegében nem képes befolyásolni.

Samsung's revised Patent Complaint against Apple to include iPhone 5

Az is a tegnapi nap eseménye, hogy az augusztusban az Apple javára döntő bírónő a washingtoni szövetségi fellebbviteli bíróság határozata nyomán feloldotta a Galaxy Tab 10.1-es táblagép ideiglenes kereskedelmi korlátozását, így a Samsung tabletje újra megjelenhet az amerikai boltokban.

A következő hivatalos esemény a gyártók háborújában decemberben várható, ugyanis Lucy Koh bírónő ekkorra tűzte ki azt a meghallgatást, melynek tárgya, hogy az Apple a győztes per ítéletére építve szeretné elérni nyolc Samsung-telefon, illetve a Galaxy Tab 10.1 végleges kitiltását az Egyesült Államok piacáról.

Azóta történt

Előzmények