Az Apple kétmilliárd dollárt követel a Samsungtól

Rövid tűzszünet után újraéledt az Apple és a Samsung között folyó szabadalmi háború. Egy új eljárás első tárgyalását tegnap tartották, és kiderült, hogy az amerikai cég az iPhone-hoz és a táblagépekhez kötődő szabadalmi jogok megsértése miatt kétmilliárd dolláros kártérítést követel dél-korai versenytársától.

Az Apple jogászai öt szabadalomsértést sorolnak fel (itt kigyűjtötték a keresetből őket), erre alapozzák a kártérítési igényt. A Samsung jogi képviselői viszont azt állítják, hogy az Apple egyszerűen így akarja a konkurenstől elszenvedett piaci veresége miatt kompenzálnia magát.

Az Apple úgy becsüli, hogy a Samsung az Egyesült Államokban 37 millió olyan eszközt adott el, melyekben az amerikai cég megoldásait jogszerűtlenül használták fel. Minden egyes eladott darabra 33 dolláros kártérítés megállapítását kérik, emellett az elmaradt jogdíjakat is követelik az eladatlan eszközök után, és így jön ki végösszegként a kétmilliárd dollár.

A Samsung az ilyenkor szokásos módon viszonváddal élt, igaz sokkal kisebb az igényük: két szabadalomsértés miatt 6,9 millió dollárt követelnek.

Azóta történt

Előzmények