A Samsung vesztett az Apple ellen egy 3G-s perben

A brit felsőbíróságon (High Court) Christopher Floyd bíró szerdai döntésében kimondta, hogy nem ad helyet a Samsung kérésének az Apple ellen indított perben, mely a Samsung  3G-s mobil adatátvitelre vonatkozó alapvető szabadalmainak (Standard-Essential Patents – SEPs) jogtalan felhasználásáról szólt, így nem jár kártérítés a dél-koreai gyártónak.

A Samsung keresetében három, az információküldés, illetve -fogadás technológiájával kapcsolatos szabadalom megsértésével vádolta az Apple-t, és azt kérte a bíróságtól, hogy a jogosulatlan felhasználás miatt minden egyes eladott iPhone árából 2,4 százaléknyi kártérítést, illetve licencdíjat ítéljenek meg.

Az Apple mindeddig nem kommentálta a határozatot, a Samsung viszont csalódásának adott hangot, és közölték, hogy az ítélet részletes tanulmányozása után döntenek arról, hogy fellebbeznek-e vagy nem.

A Samsung egyébként a két cég között folyó globális szabadalmi küzdelemben összesen 24 hasonló, a mobilos átvitelre vonatkozó szabadalomsértési pert indított az Apple ellen, ám eddig mindössze három esetben nyertek, és a győzelmek közül kettőt Dél-Koreában értek el. A vállalatok között – a legtöbb esetben kölcsönös – perek folynak jelenleg Dél-Koreában, Japánban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában is.

Azóta történt

Előzmények