Augusztus 31-én a parketten lehet a Freesoft

Pénteken beadta tőzsdei bevezetési kérelmét a BÉT-hez a Freesoft, így ha minden jól megy, a szoftvercég már augusztus utolsó napján megjelenhet a parketten. Amint azt a NAPI Online megtudta, gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy a BÉT negatívan bírálja el a bevezetési kérelmet. Ezt követően a cégbírósági bejegyzés gyorsaságától függ, hogy augusztus utolsó napján vagy szeptember elején kerül-e a budapesti tőzsdére a Freesoft.

A pénteki eseményt az előzte meg, hogy július végén sikerrel zárult a Freesoft-részvények jegyzése, az adatok szerint a társaság papírjait 7,7-szeresen túljegyezték. (Igaz, a minimális kibocsátási összeg szerény volt, névértéken 50, árfolyamértéken 90 millió forint.) 385 ezer részvényre adtak le igénylést, így összesen 693 millió forint folyt be a cég számláira. A társaság 1050 millió forint alaptőkéje ezek után 1743 millió forintra emelkedik, amivel jó néhány kisebb tőzsdei társaságot leköröz.

A cégbírósági eljárás akár hatvan napig is eltarthat, a társaság azonban a BÉT vezetésével karöltve sürgősségi eljárást kért. A cégbírósági jóváhagyást követően a Keler napokon belül megkeletkezteti a részvényeket, jóváírják azokat a jegyzők számláin, ami után megkezdődhet a kereskedés a tőzsdeképes cégek klubjától a parkettig elsőként eljutó társaság papírjaival.

Azóta történt

Előzmények