Őszre csúszhat a Freesoft bevezetése

Egyelőre bizonytalan, pontosan mikor is indulhat meg a tőzsdén a Freesoft papírjainak adásvétele, a részvények bevezetése akár két hónapot is csúszhat. Az eredeti – igencsak feszített tempót diktáló – tervek szerint augusztus végén került volna sor a bevezetésre. A cégbíróság azonban tegnap arról tájékoztatta a társaságot: nem áll módjában teljesíteni a cég és a tőzsde azon közös kérését, hogy soron kívül jegyezzék be a júliusban lezajlott tőkeemelést – tudta meg a Napi Gazdaság Móricz Gábortól, a Freesoft pénzügyi tanácsadójától.

A soron kívüli eljárás legfeljebb két hét alatt lezárult volna, ez most a normál eljárás keretében akár hatvan napig is elhúzódhat. Amint a cégbíróság bejegyzi az alaptőke-emelést, a Keler keletkezteti az új részvényeket, s a BÉT engedélye után meg is indulhat a Freesoft-részvények adásvétele.

A cég részvényeinek júliusi kibocsátása sikerrel zajlott le, a minimális 50 millió forint névértékű papírnál 7,7-szer többet jegyeztek le a befektetők. A társaság alaptőkéje ezzel a korábbi 1050 millió forintról 1435 millió forintra emelkedik majd.

Azóta történt

Előzmények