Már jövő héten parketten lehet a Freesoft

Miután bejegyezte az illetékes cégbíróság a Freesoft tőkeemelését, akár napokon belül parketten lehetnek a Freesoft-papírok – tudatta a Napi Online-nal Móricz Gábor, a cég pénzügyi tanácsadója.

A jelen végzéssel a kezében a Freesoft a Kelerhez kell forduljon a részvények megkeletkeztetése végett, s ezután kérheti a Budapesti Értéktőzsdén papírok kereskedésbe való bevezetését. Miután mindkét társaságnál elő vannak készítve a szükséges okiratok, Móricz Gábor szerint akár már a jövő hét végén foroghatnak a virtuális parketten a Freesoft-részvények.

Tőzsdei bevezetési kérelmét agusztus 6-án nyújtotta be a BÉT-hez a Freesoft. Július végén sikerrel zárult a részvények jegyzése, az adatok szerint a társaság papírjait 7,7-szeresen túljegyezték. (Igaz, a minimális kibocsátási összeg szerény volt, névértéken 50, árfolyamértéken 90 millió forint.) Igénylést 385 ezer részvényre adtak le, így összesen 693 millió forint folyt be a cég számláira. A társaság 1050 millió forint alaptőkéje ezek után 1743 millió forintra emelkedik, amivel jó néhány kisebb tőzsdei társaságot leköröz. 

Azóta történt

Előzmények