Az AMD-Intel per nem megy Kaliforniába

Ha a háborút nem is, egy csatát megnyert az AMD azzal, hogy az Intel ellen tisztességtelen piaci magatartás miatt indított pere nem költözik a keleti partól a nyugatira. Az AMD keresetét egyetlen összevont eljárásban tárgyalja majd a Delaware állami bíróság több hasonló, de jóval kisebb volumenű, főként magánszemélyek által indított perrel. E felperesek közül kettő, a kaliforniai Michael Brauch és Andrew Meimes kérvényezte, hogy az ügyet a helyi testület tárgyalja.

Az Intelnek a hazai pálya előnye mellett az eljárás újabb késése is kapóra jött volna, ha a tárgyalást áthelyezik. Az AMD épp ez ellen tiltakozott az áthelyezés ellen benyújtott panaszában, rámutatva, hogy "az Intel piaci lépései már minden versenytársát tönkretették, az AMD-t kivéve – olyan gyorsan szeretnénk véget vetni ezeknek a piaci gyakorlatoknak, amilyen gyorsan csak lehet, mielőtt az AMD-t is tönkreteszik."

A chipgyártó azt is szerette volna, ha a benyújtott keresetét nem a fogyasztói szintű panaszokkal egy csokorban tárgyalja a bíróság, ezt azonban még nem sikerült elérnie. A cégnek azonban van még egy lehetősége felkérni erre az ügyben elnöklő Joseph Farman bírót, aki várhatóan helyt fog adni ennek a kérésnek is.

Azóta történt

Előzmények