Pálfordulás a Dellnél?

A Dell már a második félévben megkezdi AMD processzorra épülő számítógépek forgalmazását – állítja meg nem nevezett alkatrész-beszállítóktól származó információkra és adatokra alapozva a Piper Jaffray egyik elemzője. Az utóbbi években folyamatosan lebegtetett, de rendre elmaradt pálfordulást ezúttal több körülmény is előrevetíteni látszik – érvel Les Santiago –, és beszédes az is, hogy Michael Dell elnök a múlt héten nemhogy nem tagadta, de „határozott lehetőségnek” nevezte a nyitást az AMD felé. Az elemző szerint a kínálat versenyképességének növelése érdekében a vállalaton belül sokan szorgalmazzák az Opteron-alapú szerverek bevezetését.

A Dell – a tradícióknak megfelelően – nem kívánta kommentálni a hírt, amely így is 5 százalékkal, 34,93 dollárra emelte az AMD papírjainak árfolyamát.

Amint az ismert, a Dell története során sosem épített még AMD processzort forgalomba hozott konfigurációiba, bár Michael Dell „soha se mondd, hogy soha” mantrájának gyakori felemlegetése időről-időre spekulációkra ösztökéli az elemzőket. A világ vezető számítógépgyártói közül egyedül a Dell ilyen makacs. A világ legnagyobb PC-gyártójának megnyerése évi 500 millió dollárral hizlalhatná az AMD árbevételét – kalkulálnak szakértők.

Azóta történt

  • Vista fut majd a jövő Macjén?

    Az Apple-Intel házasság után elvileg nem lehetetlen, hogy a Macintoshokra a jövőben akár Windows Vista is települhet.

  • Gyengélkedik az Intel

    Az elemzőket meglepték a várakozásokat alulmúló év végi számok. A negyedév győztese az AMD volt.

  • Del(l)előn áll a Vodafone 3G-je

    A két cég együttműködéséből olyan notebookok születhetnek, amelyek integráltan nyújtják a széles sávú vezeték nélküli kapcsolatot.

Előzmények