Az Apple nyakára nőtt Kínában a Huawei

2024 első hetében 30 százalékkal zuhantak meg az Apple iPhone-ok eladásai Kínában egy neves elemzőcég szerint, és azt is állítják, hogy ennek egyik oka a Huawei.

A Jefferies elemzői szerint az Apple iPhone-ok eladásai 30 százalékkal csökkentek Kínában 2024 első hete során.

Azt mondják, hogy ez is azt jelzi, egyre nagyobb a nyomás Kínában az ottani gyártók irányából az almás cégen, különösen a Huawei irányából. Az Apple eladásainak csökkenésére fogják a szakemberek, hogy két számjegyű csökkenést produkált az első héten a kínai mobilpiac eladások terén. Az androidos gyártók zöme nagyjából stagnált.

A visszaesés annak ellenére következett be, hogy agresszív akciókkal hirdették az iPhone-okat, még az iPhone 15 Pro és Pro Max árából is 16 százalékot engedtek például a Pinduoduón.

A trend gyorsulást mutat a Jefferies szerint, mert az Apple 3 százalékos éves csökkenését követte Kínában ez a mostani, 30 százalékot. A szakértők főleg a Huawei-t látják az Apple nagy, helyi ellenfelének, amely a Mate 60 vonallal térhetett vissza az ottani élvonalba.

Az elemzők a kínai verseny fokozódására számítanak, az iPhone-eladások csökkenésének folytatódása mellett (Kínában). A Huawei térnyerése pedig folytatódhat a régióban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények