Egyre jobban aggódnak az Apple iPhone-ok iránti kereslet miatt

Újabb nagy elemzőcég minősítette le az Apple-részvényeket, többek között az iPhone-ok iránti kereslet miatt aggódnak.

Egy ideje már téma, hogy az idei évben gondok lehetnek az Apple iPhone-ok iránti kereslettel, illetve más nehézségekkel is küzdhet az Apple. Az elemzők körében a megítélés nem javult, így most a Piper Sandler is leminősítette a cég részvényeit. A héten ez a második ilyen lépés, a Barclays hasonlóan tett a napokban.

Mindez 8 hetes mélypontra lökte az Apple-részvény árát, ezzel pedig 2024 első hetében közel 170 milliárd dollár párolgott el a cég értékéből. Ennek ellenére a világ legértékesebb cége maradt, több mint 2,8 billió dollárt ér. A lejtő ellenére pedig csak 8 százalékkal múlja alul a december közepén mutatott abszolút rekord-árfolyamot.

Miközben az elemzők többsége még optimista az Apple kapcsán, a Piper Sandler szerint gond lehet a készletekkel, továbbá a növekedési ráta is kifullad, illetve a kínai makrokörnyezet sem kedvező.

Egy ideje már küzd az Apple a lassuló kereslettel, de Kínában is jellemző ez a visszafogott költekezések (és ott a Huawei sikere) miatt. Ront a cég megítélésén az Apple Watch kapcsán dúló szabadalmi botrány, de az erős amerikai dollár sem segít az elemzőcég szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények