Lehet, hogy idén nem fogynak majd jól az Apple iPhone-ok

Emiatt aggódnak az elemzők, többek között az Apple-részvényt leminősítő Barclays is.

Hét hetes mélypontra csökkent az Apple részvényárfolyama, miután a Barclays leminősítette a világ legértékesebb cégének részvényeit. Az elemzők amiatt aggódnak, hogy az iPhone-ok és a Macek kereslete 2024-ben is gyenge marad.

Az utóbbi legalább két évben még sosem javasolták ennyien eladásra az Apple-t, mutatták az LSEG adatai. Félteni persze nem kell az Apple-részvényt, az 2023-ban ugyanis közel 50 százalékos növekedést mutatott, december közepén rekorddal.

Tavaly év eleje óta küzd keresleti lassulással az Apple az elemzők szerint , az ünnepi szezon és a kínai piac sem kivétel. A Barclays elemzője, Tim Long szerint az iPhone 15 széria nem volt elsöprő siker, és szerintük az iPhone 16 sem lesz. A kínai és a fejlődő piacok mellett gondot okozhat a szolgáltatások üzletág elleni sok vizsgálat, többek között az alkalmazásbolti gyakorlatok kapcsán – figyelmeztetnek. Ez a szolgáltatási ágazat az utóbbi években megelőzte a hardverest növekedés terén, a teljes árbevételnek pedig már közel negyedét adja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények