Befektetőt keres az Albacomp

Tavasszal a társaság közgyűlése felhatalmazta az Albacomp Zrt. vezérigazgatóját arra, hogy legfeljebb 51 százalékos tulajdonrész értékesítésével hajtson végre tőkebevonást – írta meg tegnap a Vg.hu. A gazdasági napilap úgy tudja: a székesfehérvári informatikai vállalat legalább 600 millió forintnyi forrást remél előteremteni ily módon, melyet a működés finanszírozására fordítanak majd.

Az Albacomp alapító-vezérigazgatója, Minárovits János a lapnak azt mondta, hogy két érdeklődővel folynak előrehaladott tárgyalások, ezek közül az egyik egy külföldi szakmai, a másik egy hazai pénzügyi befektető. Mindkettő hajlandó 600 millió forintnál nagyobb összeggel is beszállni a cégbe – tette hozzá.

Holnap megjelenő számában a Figyelő is foglalkozik az Albacomp sorsával. A cikk szerint a vállalatnak – bár ezt az első negyedéves számok nem indokolnák – fizetési nehézségei vannak, több beszállítójának tízmilliós tételekkel tartozik. A helyzet javulását az informatikai szolgáltatások további erősítésétől, az átszervezéstől és a karcsúsítástól várják. „Fiatalították a menedzsmentet, hétről kettőre csökkentették a divíziók számát, és a dolgozók mintegy felét elbocsátották, a létszám így 300 fő alá csökkent” – olvasható az anyagban.

Az Albacomp első negyedéves forgalma egyébként az éves célkitűzésnek megfelelően alakult: a cégcsoport konszolidált árbevétele az év első három hónapjában 3,5 milliárd forintot tett ki, ami időarányosan megfelel a 2010-re tervezett 15 milliárd forintos árbevételnek. A cég az idei évre 300 millió forintos üzemi eredményt tervez.

Előzmények