Új elnököt választott az IVSZ

Laufer TamásTegnap megtartott rendes éves közgyűlésén az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) új elnököt és informatikai alelnököt választott, valamint döntött az Etikai és Fegyelmi Bizottság megüresedett pozícióiba delegált új tagok személyéről is. Az új IVSZ-elnök Laufer Tamás lett, akit a közgyűlésen részt vevő tagvállalatok meggyőző többséggel választottak meg a következő három évre a szövetség élére.

A közgyűlés megszavazta azt a szervezeti módosítást is, amely alapján a vállalatméret szerinti tagozatok (mikro-, kis- és nagyvállalatok, illetve multinacionális vállalkozások) mellett szakmai (informatikai, telekommunikációs és elektronikai) tagozatok is működnek a továbbiakban a szervezeten belül.

Az elnöki tisztet 2008 óta betöltő Keresztesi János nem indult újra az elnökválasztáson, de megpályázta az újonnan létrejött informatikai tagozat alelnöki posztját, melyre a közgyűlés meg is választotta. Az Etikai és Fegyelmi Bizottság új tagjai Dr. Vinnai János és Dr. Kürti Sándor lettek.

Az új elnök, Laufer Tamás programbeszédében elmondta: minden eddiginél nagyobb nyitottság mutatkozik az informatikai megoldások befogadására és alkalmazására a társadalom, a gazdaság és a kormányzat részéről is. A lehetőségek mellett azonban változásokra is szükség van, és ezek megvalósításához az új kormánynak megvan a felhatalmazása. Az új elnök kiemelt feladatként fogalmazta meg az iparági lobbi erősítését a kutatás-fejlesztés, a kockázatitőke-bevonás és informatikai képzések területén.

Laufer Tamás (44) villamosmérnöki és MBA végzettséggel rendelkezik. Pályáját a Videoton Fejlesztési Intézetnél kezdte szoftverfejlesztőként, majd Párizsban a Bull vállalatnál dolgozott. 1995-től az Andersen Consulting tanácsadó cég igazgatója, majd 1996-tól az Oracle Magyarország konzultációs üzletágának igazgatója, később ügyvezető igazgatója lett. 2002-től fél évig a Magyar Posta igazgatója, a vezérigazgató főtanácsadója volt. Ezt követően a SZÜV, majd az Albacomp vezérigazgatójává nevezték ki. Laufer 2006-tól elnöke és társtulajdonosa a RacioNet Informatikai Zrt.-nek. A menedzser öt éve tölti be az IVSZ nagyvállalati alelnöki pozícióját.

Azóta történt

Előzmények