Két év börtönt kapott a gyermekét elhanyagoló, internetfüggő pár

(Infobulvár) Két év börtöntüntetésre ítélt egy helyi bíróság a múlt héten egy dél-koreai házaspárt, akiknek újszülött gyermeke három hónapos korában alultápláltság miatt meghalt. A pár egy internetes szerepjáték, a Prius Online rabja volt, melyben egy kislányt kell a játékosoknak felnevelnie, aki később, ahogy növekszik és a képességei is erősödnek, a társukká szegődik. A férfi és a nő az ideje java részét a virtuális világban töltötte, tavaly szeptember 23-án éjszaka is 12 órán át játszottak egy internetkávézóban, és mire reggel hazaértek, holtan találták valódi gyermeküket.

A munkanélküli pár – írja New York Times – 2008-ban egy chatoldalon ismerkedett meg. Miután összeházasodtak, az éjszakáikat internetkávézókban töltötték, ahol a szerepjátékok világába merültek. A vád szerint koraszülöttként világra jött gyermeküknek napi két esetleg három alkalommal adtak tejet, általában az éjszakai játékmenetek előtt és után, illetve ha az apa nap közben felébredt.

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés miatt öt év börtönbüntetést kért, de a bíróság végül csak két évet szabott ki. A nő esetében az ítélet végrehajtását felfüggesztették arra hivatkozva, hogy hét hónapos terhes. Bár a bíró szerint „embertelen és megbocsáthatatlan” a házaspár bűne, enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy megbánást tanúsítottak a tárgyalás során.

A világ egyik legfejlettebb internetes infrastruktúrájával rendelkező Dél-Koreában komoly probléma az internetfüggőség. Az országban közel kétmillió olyan embert tartanak nyilván, aki az addikció tüneteit mutatja, ezek körülbelül fele már felnőtt, 20 évnél idősebb.

Azóta történt

Előzmények