Bóvliba sorolta a Twittert a S&P

A Standard & Poor's hitelminősítő intézet alaposan leminősítette a Twittert, a negyedéves adatok és a cég teljesítménye alapján a BB minősítést kapta, azaz a bóvlikötvények közé került. A döntéssel három lépcsőre kerültek az ajánlott fokozattól. Az S&P döntésének hírére a Twitter papírjainak értéke közel hat százalékot esett.

Hiába költ rengeteget a cég további akvizíciókra, a növekedés üteme a várakozások alatt maradt. "a cég rendkívül agresszíven fektet be felvásárlásokba. Az újrabefektetés mértékétől függően a Twitter várhatóan nem fog pozitív diszkontált cash-flowt produkálni 2016-ig" - írja az S&P.

Októberben a Twitter 7 százalékos látogatói visszaesésről számolt be a regisztrált felhasználók tekintetében (nem ma kezdődött), miközben az 23 százalékkal nőtt a negyedben. Az S&P anyaga megjegyzi, a Twitter úgy növelhetné a befektetői bizalmat, ha sikerülne további bevételi forrásokat találniuk, új terméket vezetnének be, vagy tovább növelnék a piaci részesedésüket és a profit, illetve a cash-flow értékek is lehetnének magasabbak.

Szerdán jelentette be a Twitter, hogy elgondolkoznak egy új mobilapp létrehozásán, ami túlmutatna a jelenlegi csirip- és videós alkalmazáson. Ekkor erősödni kezdtek a cég részvényei, mintegy hét százalékkal emelkedett a papírok értéke. A mai leminősítés hatására ezt szinte mind elvesztette a cég, a mai hat százalékos gyengüléssel idén már 37 százalékot estek a Twitter részvényei.

Azóta történt

Előzmények

  • Két hét alatt két csúcsvezetőt igazolt a Yahoo

    Marissa Mayer közel egy éve volt ügyvezető és értékesítési vezető is egyben. Most hirtelen két nagy nevet is leakasztott: a Forbestól és az Amazontól érkeztek szakemberek.

  • Radikálisan új kinézetet tesztel a Twitter

    Alapos ráncfelvarrást kaphat a mikroblog-szolgáltatás webes felülete, ha a cég a most folyó teszt alapján úgy ítéli meg, hogy érdemes meglépni a változtatást.