A Disneytől kér VR-tartalmakat az Apple

A Disney mellett másokkal is folytat megbeszéléseket az Apple, amely VR-tartalmakat szeretne az új headsetjéhez.

A metaverzum eddig nem talált jó fogadtatásra az embereknél, és alapvetően inkább tűnik csúfos bukásnak, mint a jövőnek – ráadásul még az AR-, VR-környezetekre sem vágyik annyira mindenki, mint pár éve jósolták. Ennek ellenére a fejlesztések nem állnak le, és az Apple sok éve emlegetett, kevert valóságra építő headsetje is készül.

Az rejtély, hogy mikor jelenik meg (egyáltalán megjelenik-e valaha), az viszont kiderült, hogy a Disney mellett féltucat médiaóriással tárgyal az Apple arról, hogy azok fejlesszenek VR-tartalmakat az Apple headsetre.


[+]

A Bloomberg szerint az Apple a Sony szakembereivel közösen fejleszti a headsetet, amely két ultramagas felbontású kijelzőt kap, külső kamerákkal, amelyek a VR-en felül így AR-környezet teremtésére is képesek lesznek a valóság „beengedésével”. Állítólag az Apple TV+ is frissül majd, hogy támogassa a headsetet.

A Bloomberg korábbi állítása szerint az Apple már idén bemutatná a kevert valóságra építő, nagyjából 3000 dolláros headsetet, más források szerint ezt megint elhalaszthatják.

Azóta történt

Előzmények