Elégedett az Albacomp

Elégedett a menedzsmentváltással kezdődő 2006-os évben nyújtott teljesítményével az Albacomp Zrt. A székesfehérvári vállalat tavaly 15 százalékkal, 16,6 milliárd forintra növelte az árbevételét, üzemi eredménye pedig 134 millió forint volt. A cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet a szolgáltatásokra, forgalmának 25 százaléka már e területről folyt be, és továbbra is úgy számol, hogy 2008-ra ez az arány egészen 50 százalékig emelkedik.

Amint a cég közleményéből kiderül: a hardver- és szoftverértékesítés 12,6 milliárd forintot hozott, amely 1,3 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. „Az Albacomp a napokban fogja legyártani a 300 000. számítógépet, amely a vállalatunk számára a stabilitás, a tartós piaci jelenlét és a hazai tulajdonú vállalatok piaci létjogosultságának a jelképe. Remélem, hogy ez a teljesítmény végre ráirányítja a kormány figyelmét arra, hogy a hazai tulajdonú vállalatok megrendeléseken keresztüli támogatása nem csupán rövid távú befektetés” – mondta Pukler Gábor, a vállalat vezérigazgatója. Az IDC adatai szerint a hazai piacon az Albacomp a PC- és a notebook-értékesítésben a 6., illetve 9. helyen áll.

A szolgáltatásokból befolyó árbevétel megközelítette a 4 milliárd forintot, azaz egy év alatt közel négyszeresére nőtt. Ez a fejlődési ütem azonban nem csupán rövid távú trend: a vállalat azt reméli, hogy tartani tudja a tavalyi évben megfogalmazott célkitűzését, amely a szolgáltatások részesedését a teljes forgalomból 50 százalékra növelné 2008-ra. A visszafogott kormányzati költések és a viszonylag kevés pályázati forrás miatt kieső forgalmat tavaly éppen a komplex szolgáltatások iránti növekvő igény ellensúlyozta – állítják.

A vállalat a 2007-es pénzügyi évre 20 százalékos növekedés mellett 19,8 milliárd forintos árbevételt és 500 millió forintos üzemi eredményt tervez. Ezen belül a szolgáltatásokból származó bevételek elérhetik a teljes forgalom 35 százalékát, azaz 7 milliárd forintot, a hardver- és szoftverértékesítés pedig 12,8 milliárd körül alakul majd.

Azóta történt

Előzmények