Újabb kistelepülésekre visz internetet az Albacomp

Az Albacomp Zrt. nyerte a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP 4.4.2) keretében kiírt Széles sávú hálózat kiépítése Biharkeresztes és Ártánd részére című nyílt közbeszerzési pályázatot. A 2007. december 31-én záruló projektnek köszönhetően Biharkeresztes és Ártánd települések lakosai számára még az idei évben elérhetővé válik a széles sávú internet. A vállalat az adott települések csatlakoztatását rádiófrekvenciás eszközök alkalmazásával oldja meg. A projekthez az Albacomp a tervezésen, a megvalósításon és az engedélyeztetésen kívül 1 évre szóló jótállást vállal.

„Az Albacomp az elmúlt években számos kistérségi projektnél bizonyította, hogy versenyképes áron tud magas szintű rendszerintegrációs munkákat végezni az ország egész területén. Azt gondolom, hogy Biharkeresztes és Ártánd lakosai sem fognak csalódni a vállalatunkban, és az év végére kitűzött határidőre egy megbízhatóan működő hálózatot vehetnek birtokba a helyi szolgáltatók” – mondta Pukler Gábor, az Albacomp vezérigazgatója.

Az Albacomp korábban hat kistérség (Hortobágy-menti Térségfejlesztő Társulás, Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás, Szentes Kistérség Többcélú Társulás, Móri Többcélú Kistérségi Társulás, Bélapátfalvai Kistérség Többcélú Társulás, Vértes Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás) széles sávú hálózatának kiépítését kezdte meg a megvalósítási pályázatok nyerteseként, és e projektekből összesen közel 1,5 milliárd forint árbevétele származott.

Azóta történt

Előzmények