Visszalő Elon Musk perére az OpenAI

Elon Musk beperelte az OpenAI-t, mert szerinte a cég szerződést szegett, és már csak a pénzgyártásra összepontosít. Az OpenAI Musk minden vádját visszautasítja.

Elon Musk még a múlt héten perelte azt az OpenAI-t, amelynek ő maga az egyik társalapítója. Musk szerint az OpenAI szerződést szegett, és a Microsoft hátszelével már csak a pénzgyártásra összpontosít. Az OpenAI visszautasítja Musk vádjait.

A cég szerint továbbra is a régi cél az elsődleges, vagyis olyan AI-t fejleszteni, ami az emberiséget szolgálja, nem a profitot. Az OpenAI közölte, minden vádat visszautasít, a kétségeket eloszlatja majd.

Az OpenAI tovább ment: szerintük Musk be akarta őket olvasztani a Teslába, és konkrétan olyan e-mailt továbbított nekik, amely szerint az OpenAI a Tesla fejőstehene lenne. Az OpenAI szerint ezzel akkor állt elő Musk, amikor ő és a cég elhatározta, hogy 2017-ben egy profitorientált társaságot is létrehoznnak, hogy tőkével segítsék az AGI fejlesztését. Ekkor akart az OpenAI szerint Musk lenni a többségi tulajdonos, az igazgatótanács kezdeti vezetője és a cég vezérigazgatója.

Állítólag a cég és Musk es nem tudtak megegyezni a nyereségorientált cég kapcsán az abszolút irányítás kérdése miatt.

Az OpenAI azt mondja: szomorúak, hogy itt van valaki, akit csodáltak, inspirálta őket, majd közölte velük, hogy elbuknak, riválist indított (az xAI-t), utána pedig beperelte őket, amikor nélküle értek el eredményeket.

Azóta történt

Előzmények