Az NVIDIA szerint 5 éven belül tényleg itt van a mesterséges intelligencia

Az NVIDIA vezérigazgatója azt mondja: az AI 5 éven belül minden tesztet megold, amit egy ember. Kijelentette azt is, hogy több chipgyár kell.

Huang Zsen-hszün, az NVIDIA vezérigazgatója még pénteken jelentette ki, hogy bizonyos megfogalmazás mellett, de 5 éven belül tényleg itt van a valódi mesterséges intelligencia.

A Stanfordi Egyetem egy gazdasági fórumán válaszolt egy kérdésre az NVIDIA első embere, konkrétan arra, hogy mennyi idő elérni a Szilícium-völgy egyik régi célját, vagyis emberként gondolkodó gépeket építeni.

A 2 billió dolláros piaci értékkel bíró céget kormányzó vezérigazgató szerint a válasz attól függ, hogyan fogalmazzuk meg a célt. Ha úgy, hogy az AI legyen képes minden tesztet megcsinálni, amit egy ember, akkor az AI hamarosan itt van. Szerinte 5 éven belül.

Az AI most könnyen átmegy például a jogi teszteken, vizsgákon, de specializált szakterülettel (mondjuk a gasztroenterológiával) még gondja van. 5 éven belül azonban nem lesznek ilyen fennakadások.

Huang Zsen-hszün szerint más megfogalmazásban azonban sokkal távolabb van az AI, mert a tudósok nem értenek egyet, hogyan jellemezzék az emberi elme működését. Szerinte egy mérnöknek viszont megfogalmazott cél kell.

Megkérdezték tőle azt is: mennyi chipgyár kell még az AI-iparnak? Az OpenAI vezetője ugyanis globális hálózatot akar, soha nem látott pénzösszegekből. Huang Zsen-hszün szerint több kell, de idővel minden algoritmus és chip jobb lesz, így kevesebb kell azokból.

Azóta történt

Előzmények