Nem hozza a várt számokat a SpaceX Starlink szolgáltatása

Növekszik ugyan a SpaceX Starlink szolgáltatásából származó árbevétel, de a részleg nem hozza a z Elon Musk által vázolt célokat.

A The Wall Street Journal jelentése szerint a SpaceX Starlink műholdas internetszolgáltatásából származó árbevétel több mint hatszoros emelkedést mutatott tavaly, elérve az 1,4 milliárd dollárt – ennek ellenére Elon Musk céljaitól igen távol van a részleg, hangsúlyozták belsős dokumentumokra hivatkozva.

A cég 2015-ben vázolta, hogy a divízió közel 12 milliárd dollárt generál majd árbevételben és 7 milliárd dollárt nyereségben, 2022-re. Emellett az előfizetők feliratkozása sem olyan tempójú, mint Musk jósolta. 2022 végén több mint 1 millió aktív előfizetővel rendelkeztek, de Musk és a cég arra számított, hogy tavaly már 20 millió előfizetőjük lesz.

Az ágazat egyébként a politika kapcsán is kiemelt figyelmet élvez, főleg az ukrán helyzet miatt került ez előtérbe. A szektornak egyre több szereplője van, nemrég egy német, hasonló szolgáltatás indítására készülő cég kínai felvásárlását blokkolta a német kormány. A Starlinkkel pedig az USA védelmi minisztériuma is szerződést kötött már.

A WSJ szerint a SpaceX növekvő árbevétele két évnyi veszteség után az idei első negyedévben már kisebb profithoz segítette a vállalatot.

Azóta történt

Előzmények