Jön a hangos chat a Facebookra

Hangos chattel bővül a több mint 250 millió taggal büszkélkedő Facebook szolgáltatásainak listája. A világ első számú közösségi oldala nem csupán a közvetlen beszélgetést teszi majd lehetővé az egyes felhasználók között, hanem külsős fejlesztőknek is biztosít lehetőséget az új funkció implementálására, vagyis a technológia gyakorlatilag bármely facebookos alkalmazás szerves részét képezheti az egészen közeli jövőben.

A szolgáltatást nem mellékesen az a Vivox nevű amerikai cég nyújtja, mely a Second Life és az EVE Online virtuális világok számára is szállítja a hangos kommunikációt lehetővé tevő saját modulját.

A hangalapú chatet jelenleg zártkörű teszteken próbálgatják a Facebook felületén, vagyis jelen pillanatban még egyetlen tag sem találkozhatott az új szolgáltatással. Nekik a cég azt üzeni, kiváló hangminőséget fognak nyújtani, lehetőséget adnak majd csoportos beszélgetésekre, és a funkció használatához csupán egy plugint kell majd telepíteni a számítógépre, amely abszolút láthatatlanul munkálkodik majd a háttérben.

Azóta történt

Előzmények