Megkezdte működését Pécsen a Flextronics

A Flextronics megkezdte tevékenységét Pécsett: az új üzemben – amint azt októberben bejelentették – a Huawei vezeték nélküli és optikai távközlési berendezései készülnek. A szerződéses gyártó a megyeszékhely belvárosától mintegy tíz kilométerre nyugatra bérbe vett ingatlanokat teljesen felújította, az első lépcsőben felvett dolgozók pedig egy átfogó képzésen vettek részt a vállalat budapesti egységében – közölték.

„Szorosan együttműködünk a helyi, pécsi munkaügyi központtal annak érdekében, hogy év végére már 100 munkavállalónk legyen Pécsett. Tovább vizsgáljuk a bővülés lehetőségét a városban, hiszen azon törekvésünk mellett, hogy a Huaweijel kötött megállapodásunknak kifogástalanul megfeleljünk, további ügyfelek megnyerésén dolgozunk. Terveink szerint a Flextronics pécsi munkavállalóinak száma 800-ra növekszik a következő 12 hónapban” – nyilatkozta Czakó Tibor, a Flextronics Global Services Magyarország főigazgatója. A pécsi gyártóegység ünnepélyes felavatását 2012 januárjára tervezik.

Amint arról beszámoltunk, a Flextronics a csődöt jelentett Elcoteqtől vette át a Huawei termékeinek gyártását. A finn szerződéses gyártó bedőlése miatt nyár óta a Huawei nem tudta teljesíteni gyártási célkitűzéseit, az új együttműködés ezt a „beszállítói problémát” oldja meg. A pécsi az itthon több mint 12 ezer alkalmazottat foglalkoztató Flextronics ötödik magyarországi telephelye Budapest, Zalaegerszeg, Sárvár és Tab után.

Azóta történt

Előzmények