Ingyenes mesterkurzusokat hirdet a Sun

A Sun Microsystems Kft. mesterkurzus tanfolyamot hirdet Solaris-üzemeltetői és Java EE témákban. A cég a jelentkezők szakmai felkészültségi szintje, eddigi tapasztalatai, nyitottságuk és érdeklődésük alapján választja ki azt a 12-12 főt, akik számára a nyolchetes intenzív továbbképzést ingyenesen biztosítja. A meghallgatásokra június-júliusban kerül sor, pályázni június 15-ig lehet.

A hazai leányvállalat kezdeményezése arra irányul, hogy a kiválasztott, megfelelő alapismeretekkel rendelkező szakembereknek rövid idő alatt megszerezhessék a munkaerőpiacon ma igen keresett szaktudást. Amellett, hogy a tanfolyamok költségét – amely ma listaáron 2,5 millió forint – a cég fizeti, szerződésben vállalja, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők számára legalább egy évig a Sunnál vagy a Sun valamely partnervállalatánál munkalehetőséget biztosít. A szerződésben a résztvevőknek is vállalnia kell, hogy ezzel a munkalehetőséggel élni fognak.

A Java EE Mesterkurzuson a kiválasztott résztvevők elmélyült elméleti és gyakorlati képzést kapnak többek között olyan témákban, mint az objektumorientált tervezés UML-lel, J2EE alkalmazásfejlesztés NetBeans használattal, webkomponens- és EJB 3 alapú komponensfejlesztés, XML technológiák és biztonságos webszolgáltatás-fejlesztés. A Solaris Mesterkurzus pedig különálló Sun Solaris, LAN-ba kapcsolt Sun Solaris és nagy megbízhatóságú szerverek üzemeltetése, valamint vállalati szintű storage- és backup-menedzsment témákra terjed ki.

Azóta történt

Előzmények