Wifigondok vannak az iPaddel

A múlt szombat óta árusított új Apple-gép, az iPad  tulajdonosai közül igen sokan panaszkodtak az interneten, a szaklapok újságíróinak, mivel azt tapasztalták, hogy gondok akadnak a számítógép wifikapcsolatával. A beszámolók szerint a hibák különfélék voltak: gyenge jelfogási képesség, illetve az alvó állapotból visszatérő iPad nem tudott a vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódni (mivel a most vásárolt, olcsóbb modellek nem 3G-sek, a fejlettebb változatokat csak előrendelni lehet, ezért a tulajok nem is érik el az internetet a hiba fellépésekor).

Az Apple megvizsgálta a jelenséget, és hétfőn egy közleményben ismerték el, hogy speciális esetekben valóban léteznek a problémák. A leírás szerint bizonyos kétsávos wifiroutereknél (melyek mind a 2,4 GHz-es, mind az 5 GHz-es tartományban működnek) tapasztalhatják azt az iPad felhasználói, hogy a számítógép az alvó állapotból való visszatéréskor, illetve újraindítás után nem tud kapcsolódni a hálzathoz. Ennek két oka lehet: ugyanazt a nevet használja mindkét hálózat (mind a 2,4 GHz-eshez, mind az 5 GHz-eshez ugyanaz a név és jelszó tartozik), vagy pedig más biztonsági beállítások vannak a két sávon. Az Apple szerint a megoldás egyszerű: a tulajdonosok egyrészt adjanak különböző neveket a két tartománynak, másrészt pedig ellenőrizzék, hogy a biztonsági beállítások (WEP, WPA, WPA2 stb.) azonosak-e.

Egy Rajongó

Azóta történt

Előzmények

  • Háromszázezer iPad kelt el az első napon

    A szakmai előrejelzések eltérnek, de valószínűleg újabb Apple-sikertörténet kezdődött.

  • Mire használnád az iPadet?

    Egy amerikai felmérés szerint a géppel elsősorban interneteznének, zenét hallgatnának és filmet néznének a fogyasztók. A megkérdezettek harmada olvasna csak könyvet rajta.

  • Késni fog az Apple iPad?

    Egy elemző szerint a készüléket gyártó Foxconn a vártnál jóval kevesebbet tud csak szállítani az iPadből, ezért akár el is halaszthatják a premiert.