IT-cégek jelentkezését várja a Konferencia Tudásbank

2006 második félévében indította el az BME-ITTK spin-off cége, az INFINIT Intelligence a Konferencia Tudásbank tudástranszfer-szolgáltatását. Ennek lényege, hogy a projekthez csatlakozó cégek az általuk fontosnak tartott szakmai konferenciákra szakértőt küldhetnek ki, aki előre meghatározott módszertan alapján beszámolót készít számukra a rendezvényről – ráadásul idén novemberig teljesen ingyen. A cél: az információs társadalom témakörében megrendezett nemzetközi konferenciákon megjelenő ismeretek rendszerezett kinyerése és terjesztése a hazai infokommunikációs szektorban.

A tudásbankot olyan a távközléshez, internethez vagy általában az információs technológiákhoz kapcsolódó tevékenységeket végző üzleti vállalkozásoknak ajánlják, melyek számára fontos, hogy folyamatosan és trendérzékenyen tájékozódjanak az adott területen végbemenő globális folyamatokról, változásokról, a legfrissebb fejleményekről, és a tájékozódás eredményeit fontos alapismeretként osszák meg saját dolgozóikkal.

A tudásbank működése egy részvényesi modellhez áll legközelebb. A partnercégek (részvényesek) évi 10-15 jelentős szakkonferenciáról készített, minőségbiztosított beszámolót kapnak. A részvényeseknek beleszólása van abba, hogy mely konferenciák kerüljenek feldolgozásra, milyen szakértő (esetleg épp saját dolgozójuk) készítse a jelentést, minek járjon külön utána, stb. A részvényesi modell teszi lehetővé, hogy minden közreműködő valamennyi kívánt információt megkapja, sokszorosát annak, mint amit az alapba helyezett összeggel önmaga elérhetett volna. A konferenciák kiválasztása, melyekről jelentés készül, szavazással történik negyedéves ritmusban.

Azóta történt

Előzmények