Megalakult az IVSZ Tanácsadó Testülete

A jövőben Tanácsadói Testület segíti az Informatikai Vállalkozások Szövetségének munkáját. A testületben 22 hazai cégvezető vesz részt, akiket az idén májusban megválasztott új elnökség kért fel. A testület feladata, hogy segítse az elnökség és egyben a szövetség munkáját, párbeszédet folytasson a kormányzattal az IKT iparág aktuális trendjeiről, és szakmai tanácsaival járuljon hozzá az IVSZ tevékenységéhez.

A Tanácsadó Testület először július 10-én ült össze. Az első ülés témája a pályázati források, a klaszterek – gazdasági társaságok, magán-, állami és önkormányzati intézmények, szakmai és egyéb szervezetek laza, üzleti együttműködéseken nyugvó hálózata –, az informatikai szakképzés és a felsőoktatás problematikájának átvizsgálása volt. A találkozón Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos (NFÜ), Dr. Péceli Gábor dékán (BME, Villamosmérnöki és Informatikai Kar) és Dr. Székely Judit foglalkoztatási és képzési szakállamtitkár (SZMM) tartott vitaindító előadást.

A Tanácsadó Testület tagjai társadalmi szerepvállalásként végzik munkájukat az IVSZ számára, s évente 3-4 alkalommal ülnek össze. Mandátumuk egy évre szól.

Azóta történt

Előzmények