Több száz dolgozót venne fel az IT Services Hungary

Az IT Services Hungary hosszú távra tervez Magyarországon – mondta el egy mai sajtótájékoztatón Bőthe Csaba, a cég nyáron kinevezett ügyvezető igazgatója. A T-Systems hazai leányvállalataként működő, 2006-ban alapított ITSH az idén közel 500 fővel, 3000-re bővítette alkalmazottai létszámát, és 2013-ban is több száz munkahely létrehozását tervezi. A cég budapesti, debreceni, szegedi és pécsi telephelyein jelenleg főként az anyavállalat – a Deutsche Telekom AG – és a cégcsoport nemzetközi ügyfelei számára nyújt teljes körű ICTO-szolgáltatást.

„Az elkövetkező években, dinamikus növekedést irányoztunk elő. E terv eléréséhez a külföldi, globális ügyfeleknek nyújtott outsourcing-szolgáltatások növelése mellett szeretnénk széleskörű nemzetközi tapasztalatunkat kamatoztatva, a T-Systems Magyarországgal szoros együttműködésben egy, a jelenleginél markánsabb hazai ügyfélkört is kiszolgálni. A kooperáció alapjait a külföldi T-Systems cégeknél bevált modell szolgálja: az értékesítést és ügyfélkapcsolatot ellátó T-Systems Magyarország alvállalkozójaként a kompetenciaterületeinkre koncentrálva végzünk költséghatékony ICT szolgáltatói tevékenységet partnerünk ügyfelei számára” – beszélt a tervekről Bőthe.

Az ITSH a magasabb kvalifikációt igénylő, elsősorban kutatás-fejlesztés típusú tevékenységekre helyezi a hangsúlyt jövőben. A cég keresi a lehetőségét egy kompetenciaalapú ICT-szolgáltatói központ kialakításának, amellyel a legmagasabb szakmai hozzáértést igénylő hazai és nemzetközi megbízások is megcélozhatók. „Tudatosan támogatjuk a pályakezdőket is; 10-12 oktatási intézménnyel ápolunk szerződéses kapcsolatot, továbbá a Debreceni Egyetemen kihelyezett informatikai tanszékünk mellett az IT Services Akadémia program révén a diplomázóknak, a Train IT informatikai kurzussal pedig a nem IT-végzettségűeknek kínálunk megfelelő színvonalú oktatást. A debrecenihez hasonló együttműködés kialakítását kezdtük meg idén a miskolci és a pécsi egyetemmel is” – mondta el Forgács Judit, az IT Services Hungary hr-igazgatója.

Azóta történt

Előzmények