Online Java-boltot nyitott a Sun

A JavaOne konfernciára időzítve ma a Sun elindította Java Store nevű weboldalának tesztüzemét. Ez a szolgáltatás céljai szerint arra ad lehetőséget, hogy a fejlesztők és a Javát futtató felhasználók kapcsolatba lépjenek egymással.

Kissé a nagysikerű App Store-ra emlékeztető módon a látogatók könnyedén tölthetnek le innen Java-programokat. Egyelőre még csak néhány alkalmazás található az online boltban, ám a teszidőszak végéig fel fogják tölteni a virtuális polcokat, s az év végétől, amikor hivatalosan is elindul az oldal, már kimerítő lesz a választék, ígérik az üzemeltetők.

Ezzel párhuzamosan és ezt kiegészítve egy másik hasonló oldalt is elindított a Sun, a Java Warehouse-t, ahol Java és JavaFX alkalmazások raktárát kívánják kialakítani azoknak a fejlesztőknek, akik az 50 dolláros regisztrációs díjat megfizetik. Ők azután terjeszthetik programjaikat a Java Store-on keresztül.

A Sun úgy becsüli, hogy világszerte körülbelül 800 millió felhasználó telepítette a Javát, így nem kételkednek, hogy lesz érdeklődés.

Java Store

Azóta történt

Előzmények