Kártérítést fizethet a Western Digital

A felek által megbízott választottbíróság a múlt héten úgy döntött, hogy a Western Digitalnak 525 millió dollár kártérítést kell fizetnie a Seagate-nek. A két merevlemezgyártó még 2006-ban kipattant – akkor polgári perként indult, majd választottbíró elé utalt – vitájában a Seagate ipari titkok eltulajdonításával és szerződésszegéssel vádolja riválisát, illetve egy ahhoz szerződött egykori alkalmazottját.

A döntésre reagálva a Western Digital közölte: sem a tények, sem a törvény nem támasztja alá a kártérítést, ezért bíróság előtt meg fogják támadni azt. A vállalat egyben jelezte, hogy a fejlemény nincs hatással az üzletmenetére, a thaiföldi áradások által érintett üzemei helyreállítására, valamint a nemrég Viviti Technologiesra átkeresztelt Hitachi Global Storage Technologies felvásárlásának folyamatára.

A Western Digitalnak egyébként az akvizíció ügyében sem volt eddig szerencséje: hiába jelentették be előbb az ügyletet, mint a Seagate és Samsung merevlemezgyártó üzletágának egyesülését, ez utóbbi az európai versenyügyi bürokrácia eljárásrendje miatt előbb kapta meg a jóváhagyást. Brüsszel azóta is vizsgálja a Western Digital-fúzió hatásait.

Azóta történt

Előzmények