Kemény választ kap az Apple az EU-tól, ha nem elég engedékeny

Kemény fellépést ígér az Apple ellen Thierry Breton, amennyiben a cupertinói cég nem megfelelően reagál a DMA-ra. AI-fronton is sok cég félhet, ezen pedig csak erősített az X Taylor Swift-botránya.

Amint arról beszámoltunk, a DMA rengeteg tech cég, így az Apple működésébe is hatalmas változásokat hoz az EU-ban. Ide kattintva olvasható el, hogy mi lesz az App Store megnyitásával, az alternatív alkalmazásboltokkal, fizetési megoldásokkal és díjakkal.

Az Apple terveit már gyakorlatilag mindenki kritizálta, a Spotify konkrétan teljes és totális bohózatnak nevezte. Mindenki azt mondja, nem mennek elég messzire, a díjazások tisztességtelenek, a változtatások illegálisak a DMA alapján.

Ezek után megszólalt Thierry Breton is, az EU belső piacért felelős biztosa. Azt ígéri: kemény fellépésre számíthat az Apple, ha nem megfelelően változtat, és nem tesz eleget a DMA előírásainak.

Breton azt ígéri, március 7-től elemzik a cégek ígéreteit, és külsősök visszajelzéseit is nézik. Ha nem elegendőek a változtatások, keményen lépnek majd fel.

Az X Taylor Swift-botránya

A tech cégek feje mostanában nem csak az EU-s DMA és DSA miatt fáj, az AI-újítások miatt is egyre több a vizsgálat. Az amerikai FTC például a napokban információkat kért be az OpenAI, Microsoft, Alphabet, Amazon, Anthropic felől, az AI-fronton eszközölt befektetések és együttműködések kapcsán. De Taylor Swift X-botránya is sok változtatáshoz vezethet, hiszen a deepfake, AI-generálta képek nem csak a nőkre nézve kellemetlenek, hanem az egész internetet olyan fertővé süllyesztik, mint amitől sokan tartottak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények